het Verhaal

Donateurs

Nieuws/Acties

Stichting Sidney & Friends

Activiteiten pagina van Stichting Sidney and Friends.

Huifbedrijden.

Onze hoofdactiviteit is het Huifbedrijden.

Samen met dagbestedingsgroep "Eik 3" heeft onze Stichting een elektrische rolstoelfiets aangeschaft.
Hier kunnen cliënten veel plezier aan beleven!

Groentje Doe Theater

Voor verschillende groepen bewoners op Schuylenburg (Apeldoorn) huren wij Groentje Doe Theater in.
Groentje Doe Theater verzorgt belevingsgerichte voorstellingen voor kinderen en volwassenen met een (ernstige) verstandelijke beperking.
Naast het spelen van liedjes op de gitaar worden verschillende instrumenten, attributen en handpoppen gebruikt waardoor ze zichtbaar en tastbaar worden.

De kinderen genieten hier enorm van!

Jouw klankkleur, klankontspanning

Op de dagbestedingsgroep Eik van 's Heerenloo zijn we begonnen met klankontspanning d.m.v. klankschalen.
Deze klankschalen geven klank, maar ook trillingen.
Vooral deze trillingen werken door het in het lichaam van de bewoners.
Dat geeft onspanning, maar zorgt ook voor een betere bloedsomloop, ontspanning van de spieren en gewrichten en bevordering van de spijsvertering op een heel subtiele manier.

Daarnaast worden er ook andere mooie instrumenten gebruikt (b.v. een Ocean Drum, vingerharp, rainstick, enz.) en soms werken ze met water in de klankschalen en mogen ze hun handen of voeten in de klankschaal doen, terwijl wij dan zachtjes aanslaan.
Dit werkt heel diep ontspannend en men vindt het heerlijk.

Voor meer informatie: Jouwklankkleur.nl